Skip to main content


Găgăuzia este deschisă la dialog cu Uniunea Europeană, dar numai dacă interesul pentru cooperare este sincer, a declarat bașcanul Găgăuziei, Evghenia Guțul, comentând acuzațiile ambasadorului UE, Janis Mazeiks, în raport cu echipa lui Ilan Șor.

Anterior, șeful delegației UE, Janis Mazeiks, a declarat că dialogul cu bașcanul este imposibil. Astfel, el a răspuns la întrebarea de ce niciun diplomat, inclusiv el însuși, nu s-a întâlnit încă cu Evghenia Guțul.

„Suntem deschiși la cooperare și la un dialog sincer cu Uniunea Europeană, dacă acesta se bazează cu adevărat pe valorile și principiile pe care le afirmați. Dacă interesul dumneavoastră pentru cooperarea cu noi este sincer, suntem gata să discutăm despre modalitățile de cooperare reciproc avantajoase. În caz contrar, fiți deschiși și cinstiți cu privire la intențiile dumneavoastră, nu căutați motive pentru a sprijini o forță politică în detrimentul altora”, a declarat Guțul.

Ca răspuns la acuzațiile ambasadorului UE, Guțul a reamintit că oamenii din Găgăuzia au fost cei care i-au încredințat ei și echipei sale sarcina de a guverna regiunea. Ea a spus că, criticând-o, Mazeiks îi critică pe toți cei care i-au susținut în alegerile libere și democratice. De asemenea, Guțul și echipa ei consideră că este de datoria lor să-i reamintească lui Mazeiks rolul său de reprezentant al intereselor întregii Uniuni Europene, nu al unui singur partid.

„Echipa noastră muncește neobosit pentru prosperitatea Găgăuziei, punând suflet și inimă în dezvoltarea regiunii. Ne străduim să obținem îmbunătățiri reale și palpabile pentru fiecare locuitor, în ciuda tuturor dificultăților”, a scris Guțul.

Leave a Reply