Skip to main content


Avocatul Poporului pentru drepturile copilului „manifestă o profundă îngrijorare” față de cazul fetiței care a devenit mamă la doar 11 ani. Instituția solicită autorităților să investigheze cu promptitudine acest caz, să asigure asistența medicală, suportul psiho-emoțional, suportul în reluarea studiilor de către mamă și să identifice orice element care ar putea contribui la prevenirea unor astfel de situații în viitor, ne informează ziua.md.

„Avocatul Poporului urmează să monitorizeze intervenția autorităților competente în elucidarea circumstanțelor, oferirea serviciilor necesare copiilor afectați și va evalua măsurile și acțiunile întreprinse în vederea prevenirii unor astfel de situații”, se arată în comunicatul instituției.

Această intervenție se încadrează într-o serie de acțiuni pe care Avocatul Poporului pentru drepturile copilului le desfășoară în contextul a trei cazuri de rezonanță recent aduse în atenția opiniei publice. În afara cazului copilei care a născut la vârsta de 11 ani, se remarcă și situația violentă în care un băiat de 15 ani a fost agresat de doi copii pe o stradă din Bubuieci, precum și cazul în care un copil de origine ucraineană ar fi fost expus riscului de a fi vândut unui cuplu din România.

Leave a Reply