Skip to main content

Doi moldoveni au fost prinși de polițiștii români de frontieră, după ce au trecut Prutul în înot. Conaționalii planificau să ajungă în Italia, transmite tv6.md.

Cazul a avut loc pe 22 aprilie, în jurul orei 2:40. Moldovenii au fost observați cu ajutorul tehnicii de termoviziune în apropiere de localitatea Oțetoaia, judeţul Vaslui. Aceștia nu și-au putut justifica prezența în zonă.

„În cel mai scurt timp, poliţişti de frontieră din cadrul sectorului s-au deplasat în zonă şi au procedat la interceptarea și legitimarea persoanele în cauză. Deoarece bărbații, cetățeni din Republica Moldova, în vârstă de 27 de ani, respectiv, 29 de ani, nu dețineau documente prin care să poată proba intrarea legală în România, au fost conduși la sediul Sectorului Poliţiei de Frontieră Huși în vederea continuării cercetărilor”, transmite Poliția română de Frontieră.

Responsabilii din Republica Moldova au fost informați, iar cercetările au continuat de comun cu aceștia. În timpul controlului corporal, la moldoveni a fost găsită o carte de identitate românească, care s-a dovedit a fi falsă.

Polițiștii de frontieră îi cercetează pe tineri pentru trecere frauduloasă a frontierei și fals de acte. În baza acordului de readmisie, cetățenii moldoveni au fost preluați de către polițiștii de frontieră din Republica Moldova.

Leave a Reply