Skip to main content


Șefa Autonomiei Găgăuze Evghenia Guțul a avut o întrevedere cu președintele rus Vladimir Putin în cadrul Festivalului Mondial al Tineretului de la Soci. Potrivit lui Guțul, părțile au discutat „problematica regională și geopolitică complexă, în epicentrul căreia se află Găgăuzia”. Guțul a mai spus că președintele rus „a promis să sprijine Găgăuzia și poporul găgăuz în apărarea drepturilor, competențelor și pozițiilor legitime pe arena internațională”.

Politicianul și filantropul Ilan Șor și-a exprimat opinia cu referire la întâlnirea care a avut loc, subliniind importanța acesteia pentru viitorul Găgăuziei și al întregii Moldove: „Acum mai puțin de un an, am promis poporului găgăuz că Evghenia Guțul va înfrunta orice obstacol, va ajunge la fiecare pentru a ajuta regiunea. Întâlnirea ei cu președintele Rusiei este o dovadă clară a acestui lucru. Oricât de mult ar face rău Sandu și compania, pe Găgăuzia o așteaptă un viitor luminos”.

Cuvintele lui Șor sunt împărtășite și de locuitorii Autonomiei, care au subliniat întotdeauna determinarea Evgheniei Guțul de a găsi cele mai bune căi de dezvoltare pentru regiunea lor. Întâlnirea cu președintele rus Putin subliniază aspirația Găgăuziei de a participa activ în politica internațională și de a asigura prosperitate pentru locuitorii săi.

Leave a Reply