Skip to main content


Consiliului Superior al Procurorilor va examina, astăzi, 26 februarie, contestația procurorul general interimar, Ion Munteanu, cu privire la rezultatele concursului pentru funcția de procuror general. Acesta este nemulțumit de decizia CSP. Munteanu s-a clasat pe locul trei în concursul câștigat de actualul adjunct al șefului Procuraturii Anticorupție, Octavian Iachimovschi. Ședința este programată pentru ora 16:00, ne informează ziua.md.

Amintim că CSP l-a înaintat pe Octavian Iachimovschi la funcția de procuror general. Acesta a acumulat cel mai mare punctaj în urma concursului organizat de CSP. Potrivit președintelui CSP, Dumitru Obadă, Octavian Iachimovschi a acumulat 8,53 de puncte, Igor Demciucin – 8,19, Ion Munteanu – 8,16 și Andrei Coca 4,72 de puncte.

Actualul adjunct al șefului Procuraturii Anticorupție urmează acum să treacă de Comisia Pre-Vetting, care îl va evalua din punct de vedere al integrității etice, profesionale și financiare. În luna septembrie 2023, președinta Maia Sandu a semnat decretul cu privire la demisia lui Alexandr Stoianoglo din funcția de procuror general, la propunerea Consiliului Superior al Procurorilor înaintată încă în mai 2022. După suspendare, interimatul a fost asigurat de Dumitru Robu, după care acest post i-a revenit actualului șef interimar Ion Munteanu.

Leave a Reply