Skip to main content

Un fost procuror din cadrul Procuraturii raionului Glodeni a fost condamnat de către Judecătoria Drochia sediul Glodeni, la 2 ani și două luni de închisoare cu executare entru săvârșirea infracțiunilor de abuz de serviciu și fals în acte publice. Anunțul a fost făcut astăzi, 14 ianuarie de către Procuratura Anticorupție.

Potrivit Procuraturii, ex-procurorul a fost plasat în penitenciar de tip semiînchis, cu privarea de dreptul de a ocupa funcția de procuror pe un termen de 10 ani.

Totodată, instanța de judecată a dispus ca prima parte a pedepsei cu închisoare – un an și o lună să fie executată în penitenciar, iar restul pedepsei să fie suspendată condiționat pe un termen de probă de 3 ani.

Condamnatul a fost arestat imediat în sala de judecată în vederea executării pedepsei stabilite cu închisoarea.

Prin aceeași sentință, instanța de judecată l-a achitat pe inculpat pe capătul de acuzare privind săvârșirea infracțiunii pentru încălcările admise în activitate la instrumentarea unor cauze penale.

Menționăm că, ex-procurorul a fost învinuit pentru faptul că, fiind în exercițiul funcției, având în procedura de conducere a urmăririi penale o cauză penală pornită pentru săvârșirea infracțiunii de escrocherie în proporții deosebit de mari, a emis actele procesuale, care constituie documente oficiale, în care a înscris date vădit false legate de punerea sub învinuire, audierea învinuitului și aplicarea față de învinuit a măsurii preventive, deși în realitate la emiterii actelor, atât învinuitul, apărătorul acestuia, cât și traducătorul, la acțiunile procesuale nominalizate nu au participat, iar semnăturile plasate în dreptul numelui lor în actele procesuale nominalizate au fost falsificate.

Sentința nu este definitivă și poate fi atacată la Curtea de Apel Chișinău, în termen de 15 zile.

Leave a Reply